TehoDrain salaojaputki – tuotetiedot

salaojaputki salaojaputket salaoja salaojitus painovoimalla painovoimaerotteluTehoDrain -salaojaputken toiminta

TehoDrain -salaojaputki on nimensä mukaisesti tehokas. Putkissamme on pinta-alaltaan sata kertaa suuremmat vedenottoaukot perinteisiin salaojaputkiin verrattuna, ja ne pysyvät auki myös rautapitoisessa maassa. Virtauskanavien muotoilu mahdollistaa myös tehokkaan virtausnopeuden kasvun, joka tekee putkesta samalla itsepuhdistavan.

Toimintavarma ja huoltovapaa

salaojaputket toimivat painovoimaerottelu salaojaputki salaojaremonttiPerinteisen salaojaputken toiminta perustuu suodatinperiaatteeseen, jolloin se lakkaa vähitellen toimimasta ja edellyttää huoltoa tai vaihtamista. Tämä tarkoittaa keskimäärin 90  %:n katoa tehossa 36 kuukauden aikana asennuksesta.

TehoDrain on puolestaan tukkeutumaton ja täten huoltovapaa. Salaojaputket toimivat painovoimaerottelun avulla. Vedessä raskaampi maa-aines laskeutuu painovoiman ansiosta pohjaan. Tämä estää sitä nousemaan ylös suuaukkoon ja sieltä virtauskanaviin. TehoDrain-putkessa vain vesi kulkee pohjassa olevaa nousukanavaa pitkin ylös ja virtaa suuaukoista putkeen. Tämän ansiosta putki ei liety.

TehoDrain on turvallisuutta

TehoDrain salaojaputket valmistus Toimiva salaojitus on tärkeimpiä rakennushankkeen investointeja. Tällä ennaltaehkäiset vedestä aiheutuvia vahinkoja ja turvaat rakennuksen arvon myös tulevaisuudessa. TehoDrainin avulla saat luotettavan, toimintavarman ja huoltovapaan salaojajärjestelmän.

Tiesitkö, että vakuutusyhtiöt eivät anna turvaa ulkoapäin tulevan vesi- tai kosteusvaurion varalta joka aiheutuu toimimattomista salaojaputkista. Omistaja vastaa siis aina myös salaojien toiminnan varmistamisesta. Vahingon sattuessa vakuutusyhtiöltä ei saa korvausta.


Tuotetiedot

salaojaputki salaojaputket testaus rengasjäykkyysSalaojaputki on valmistettu ympäristöystävällisestä PP-muovista, tehdasasennetuin liitoksin.

 

Asennusohjeet >>

  • Toimintaperiaate: Painovoimaerottelu.
  • Putken halkaisija: 110 mm.
  • Valuma-ala: 50 cm²/juoksum.
  • Suuaukot: 10×60 mm.
  • Itsepuhdistuvuus: Leikkaavat ominaisuudet aktivoituvat, kun putkeen saadaan 0,3 l/s virtausnopeus. Virtauskanavan pohjamuotoilun ansiosta putki on tällöin itsepuhdistava.
  • Rengasjäykkyys: Vastaa SN8 -luokitusta.

TehoDrain on yhteensopiva tavallisten 110mm osien kanssa. Huuhtelukaivoihin, poistoputkiin sekä käyriin ja muihin osiin käyvät tavalliset maaviemäriosat.

TehoDrain on suomalainen tuote ja valmistetaan Mustasaaressa.
Salaojaputki on Chalmersin teknillisen korkeakoulun ja SP:n koestama. Patentoitu 23 maassa.

Ota yhteyttä tästä >>