Lue tämä ennen salaojaurakan aloittamista

Salaojien asentaminen on yksi rakentamisen tärkeimmistä toimenpiteistä.
Mitä sinun tulisi tietää salaojista ja remontoinnista?

Tiesitkö, että perinteiset salaojaputket menettävät keskimäärin 90% tehostaan kolmen vuoden aikana asennuksesta?

salaojaputki tukkeutuneet salaojaputket salaojaurakka salaojaremonttiSuodattamisen toimintaperiaate

Perinteinen salaojaputki toimii suodatinperiaatteen avulla. Vesimassat kulkeutuvat hitaasti tiheän suodatinkerroksen ja -kankaan läpi sekä putkessa olevista pienistä reijistä. Kun vesi liikkuu suodatinkankaan läpi, jäävät ympäröivän maan hienoainekset kiinni suodattimeen eivätkä seuraa putkeen. Tarkoituksena on estää hienoaineen pääsy putkeen aiheuttamaan tukoksia. Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että suodatinkangas tukkeutuu käytössä, jolloin vesi ei enää kulkeudu salaojaputkeen ja pois rakenteista. Suodattimen toimintaperiaateen vuoksi sen tehtävänä on mennä tukkoon. Tämän jälkeen se on vaihdettava uuteen.

putki2Suodatin on aina tilapäinen ratkaisu ja  soveltuvatkin käytetäväksi paikassa, missä ne voidaan vaihtaa helposti; auton moottorissa, ilmastointilaitteissa, suojanaamareissa jne. Tietyn käyttömäärän jälkeen likainen suodatin ruuvataan irti ja vaihdetaan puhtaaseen. Maan alle ei tulisi kuitenkaan lähteä rakentamaan tilapäiseen toimivuuteen perustuvaa järjestelmää, jonka tarkoituksena on turvata rakennusta. Jos salaojaputket eivät toimi kunnolla, tarkoittaa se pahimmillaan vesi-, kosteus- ja homevaurioita.

Suodattamiseen perustuvan salaojitusmenetelmän käyttö tarkoittaa putkessa keskimäärin 90 % tehon häviötä kolmen vuoden sisällä asennuksesta. Suodatinkankaita ei voi huoltaa korkeapainepesuin. Salaojaurakoitsijat vastaavat työstään kahden vuoden ajan. Vakuutusyhtiöt eivät myöskään anna turvaa ulkoapäin tulevan vesi- tai kosteusvaurion varalta, jos salaojat ovat tukkeutuneet. Omistaja vastaa siis aina myös salaojien toiminnan varmistamisesta. salaojaputket kestävät

Kestävyyttä ja turvallisuutta materiaalivalinnoilla

Suodatinperiaatteelle vaihtoehdon antaa painovoimaerotteluun perustuva menetelmä.

TehoDrain -salaojaputki on markkinoiden ainoa painovoimaerottelua hyödyntävä putki.

Painovoimaerotteluun perustuva menetelmä ei käytä suodattimia. Vesi ohjataan putkeen suojatussa salaojaputki salaojaputket salaojaurakka salaojaremonttinousukanavassa, jolloin painovoima erottaa hienoainekset vedestä. Tämä tarkoittaa tukkeutumatonta ja pysyvää järjestelmää.

Vaadi urakoitsijaltasi laadukkaiden materiaalien ja menetelmien käyttöä.
Tutustu tarkemmin TehoDrain -salaojaputkien toimintaan.