TehoDrain- salaojaputket – tukkeutumaton vaihtoehto

TehoDrain salaojaputki on tukkeutumaton. Valitse TehoDrain- salaojaputket silloin, kun haluat toimintavarman ja huoltovapaan ratkaisun.

Samalla säästät rahaa ja säilytät rakennuksen arvon myös tulevaisuudessa. Puoleemme käännytään, kun rakennuksen salaojitus edellyttää pitkäaikaiskestävää, huoltovapaata ja toimintavarmaa ratkaisua.


TehoDrain salaojaputket soveltuvat tehokkaaseen kuivatukseen ja toimintavarmaan salaojitukseen.

TehoDrain- salaojaputkella on suojattu lukuisia, ehdotonta käyttövarmuutta edellyttäviä kohteita, kuten kouluja, päiväkoteja, sairaaloita ja erilaisia asuinrakennuksia.

Sopivia kohteita ovat mm. kaikki rakennusten perustukset, tiet, teollisuus- ja urheilulaitokset, puistot ja kentät, joissa halutaan pitkäikäinen, toimintavarma ja huoltovapaa salaojajärjestelmä.

Järjestelmän avulla voidaan rakentaa toimiva ja kestävä salaoja myös erityisen vaativiin käyttöolosuhteisiin, kuten hiekka-, savi- tai rautapitoiseen maahan.

 


TehoDrain salaojaputket tarjoavat merkittäviä etuja perinteiseen verrattuna:

salaojaremontti salaojien uusinta salaojaputket salaojaremontti1. Toimintavarma salaojaputki

TehoDrain- salaojaputket eivät tukkeudu. Putkessa maa-ainesten erottuminen vedestä tapahtuu painovoiman avulla. Tämän ansiosta veden mukana ei kulkeudu roskaa putkeen sisään joka voisi aiheuttaa tukoksia. Putken sisälle saadaan korkea virtausnopeus jo pienellä vesimäärällä, joten se myös irrottaa esimerkiksi asennusvaiheessa putkeen jääneet hiukkaset. Kaivannon täyteaineena voidaan käyttää hyvin vettä läpäisevää 8-16 soraa, jolloin vesi ohjautuu maasta nopeasti putkeen.

Putki on nousukanavaa lukuunottamatta tiivis, joten se johtaa veden pois tehokkaasti. Putki ei kastele maata, kun vesi ei vuoda takaisin maaperään. Tämän ansiosta, eivät myöskään juuret löydä tietään putkeen.

 


Tiesitkö että perinteinen reijitetty salaojaputki toimii suodatinperiaatteen avulla. Vesimassat kulkeutuvat tällöin hitaasti tiheän suodatinkerroksen ja -kankaan läpi sekä putkessa olevien pienten reikien kautta. Suodattamalla salaojan ympärystäyttö liettää kuitenkin helposti putkeen.

salaojaputki salaojaputket tukkeutunut  salaojaputket salaojaputki

Suodattimen toiminta tarkoittaa käytännössä sitä, että sen tehtävänä on mennä tukkoon. Tämän jälkeen suodatin on vaihdettava uuteen. Suodattamiseen perustuvan salaojitusmenetelmän käyttö tarkoittaa putkessa keskimäärin 90 % tehonhäviötä kolmen vuoden sisällä asennuksesta [Chalmersin teknillinen korkeakoulu].

Kun haluat toimivan ja kestävän ratkaisun, älä tyydy suodattamalla toimivaan järjestelmään – Valitse TehoDrain!


 

2. Huoltovapaat salaojat

TehoDrain on huoltovapaa, koska:

  • salaojaputki ei toimi suodatinperiaattella
  • putkeen ei pääse vierasaineita
  • juuret eivät löydä sisään putkeen
  • suuri virtausnopeus tekee putkesta itsepuhdistavan

3. Kustannustehokas valinta salaojitukseen

Valitsemalla TehoDrain- salaojaputket, teet kustannussäästöjä nyt ja tulevaisuudessa: säästät mm. täytemateriaalien ja huoltojen osalta. TehoDrain ei koskaan tarvitse myöskään suodatinkankaita.

Tee salaojitus kerralla oikein ja säästä:

  • kaivannon täytemateriaalina voidaan käyttää 8-16 soraa
  • TehoDrain toimii ilman pestyä soraa ja suodatinkankaita
  • putkea ei tarvitse huoltaa korkeapainepesuin
  • salaojitusmenetelmä ei perustu suodattamiseen, jolloin sen teho ei häviä ajan myötä.

 

 


Tilaukset ja yhteydenotot

salaojaputket salaojaputki salaojaremonttiVältä kosteudesta aiheutuvat ongelmat ja ota yhteyttä jo ennen salaojitustyön aloittamista. Meiltä saat myös salaojitukseen tarvikkeet, kaivot sekä muhvikulmat. Tekniset tiedot.

Yhteydenottolomake

PeTec Engineering Oy
Puhelin: 050 377 5336
Osoite: Varastotie 7, 65610 Mustasaari
Sähköposti: info(a)petec.fi